Mustafa Kemal, teşkilat faaliyetlerine başladığı Harbiye yıllarında dahi iktidar olmayı hedefliyordu. İktidar olmak için ne gerektiği sorusuna da ‘Teşkilat, yani parti. Çünkü devrimci programı hayata geçirmek için kuvvet gerekir; toplumsal kuvvet de ancak teşkilatla olur’ yanıtını vermişti.
CumhuriyetCumhuriyet’in ilk yıllarında çizilen harita ile alınan yol arasında ciddi fark var. Mustafa Kemal’in tasavvuru ve yürüyüş kolu şaşmış bambaşka bir rotaya girdi. Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken kültür-sanat yol haritasının kurumsal yüzünü tartışmaya açmanın zamanı geldi.
CumhuriyetCumhuriyetin ilk yıllarındaki devletçi ekonomi, sürdürülebilir istikrarlı büyümeyi sağladığı için başarılı oldu. Ekonomi bir ülkenin bağımsızlığıyla ilgili bir meseledir. Atatürk’ün ekonomik bağımsızlık konusundaki haklılığını bugün de görüyoruz.
Cumhuriyet'in 100. yılıTüm dünyada kadın haklarına en büyük açılımı getiren, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün Türk kadınını erkeğin ortağı, arkadaşı, yardımcısı ve desteği yapmak çabaları nerelerde takılıp kalmış? Bu açıdan en büyük görev kanımca erkeklerimize değil kadınlarımıza düşüyor.
CumhuriyetCumhuriyet'in ikinci yüzyılının görevi, Türk Devriminin kesin zaferine doğru, Atatürk’ün teşkilatçılık mirası, İzmir postanesinde tarihi anonsu yapan komutan, Fahrettin Altay’ın torunu ilk kez anlattı, Cumhuriyet ekonomisinin başarısı. Hepsi ve daha fazlası bugün Aydınlık 100. Yıl Özel Eki'nde
AtatürkTürkiye Liseliler Birliği, nam-ı diğer TaLeBe, 10. yaşını kutluyor. Vatansever, Atatürkçü liseliler, ülkesinin geleceğine yön vermek için TLB’de teşkilatlanıyor ve 29 Ekim’in 100’ncü yılına hazırlanıyor. Liselerde çağrılar yapılıyor, kent merkezlerinde masalar kuruluyor, afişler asılıyor
CumhuriyetSavran’a göre; Ulusal Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Devrimleri ‘kendiliğinden’ olmuş! Atatürk, İstanbul’da oyalanmış, milli mücadeleye Sovyetler Birliği ikna etmiş, mücadele ederken de Kürtleri aşağılamış. Gerçekler böyle mi inceleyelim.
ULUSAL KURTULUŞ SVAŞI