Dünyanın yeni korkusu Delta ve Delta Plus varyantı. Türkiye'de 30 ilde Delta varyantı, 3 ilde ise Delta Plus varyantı görüldü. Uzmanlar, koronavirüsün varyantlarından da tek korunma yönteminin yine aşı olduğunu vurguluyor.
Koronavirüsİngiltere’de yapılan bir araştırma, Pfizer-BioNTech ve Oxford-AstraZeneca yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarının Hindistan’da ortaya çıkan Kovid-19'un iki kez mutasyona uğramış varyantına karşı etkili olduğunu ortaya koydu.
Kovid-19 AşısıProf. Dr. Bülent Özpolat, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye'deki seyrine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özpolat, "Türkiye'de günlük vaka sayılarındaki artış bu sıklıkla devam ederse, Türkiye’ye özgü bir mutasyonun çıkmış olma ihtimali var" dedi.
Kovid-19KOÜ Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Akhan, Kovid-19 varyantlarının bulaşıcılığının yüksek olduğunu belirterek, hastalıktan korunma tedbirlerine daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.
Kovid-19Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel, koronavirüsün mutasyona uğramasıyla yoğun bakıma daha ağır hastaların yattığını söyleyerek, "Mutasyonlu virüs daha çok organ tahribatına yol açıyor" dedi. Ciner, virüsün bir dakikada bulaştığını söyledi.
MUTANT VİRÜSAnkara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, dünyada Kovid-19 vaka sayılarındaki artışta en önemli faktörün İngiltere varyantı olduğunu belirterek, 'Yaşanan süreç yeni mutasyonlara gebe.' dedi.
Kovid-19Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. İsmail Balık, ‘Yaşanan süreç yeni mutasyonlara gebe. Bir yerde hastalık ne kadar fazla görülürse oraya özgü mutasyon ihtimali de o kadar fazla olur. Türkiye'ye özgü de bir mutasyon çıkmış olabilir. Bu araştırılıyor’ dedi.
Koronavirüs