Osmanlı döneminde atış talimi veya yarışlarda atılan okun düştüğü yere hatıra olarak dikilen kitabeli taşlara 'nişantaşları' denilirdi. Bu yerlerden birisi de III.Selim ve II.Mahmud'un ilgi odağı olan bugünkü Nişantaşı civarıydı. İşte, İstanbul’un en popüler semtinin hikayesi...
TarihOsmanlı döneminde idamına hükmedilen kişi, bir bahaneyle saraya davet edilir, Arz Odası’nda huzura çıkartılırdı. Padişah iki elini şaklatıp “Bostancıbaşı” diye gürlediğindeyse davetli, bunun hayatındaki son davet olduğunu anlardı.
Osmanlı İmparatorluğuKadınlar saltanatı dönemi Osmanlı’da, valide sultanların, haseki sultanların hatta padişah kızlarının yönetime ve devlet meselelerine doğrudan katıldığı tarihi bir dönemdir. İşte Osmanlı İmparatorluğunda en güçlü kadınlar...
TarihOsmanlı'da yaygın ceza yöntemlerinden biri idamdı.İnfaz kararı alınan kişi önce Topkapı Sarayı’nın giriş kapısı Bâb-ı Hümâyun ile sarayın ikinci kapısı olan Bâb’üs Selâm arasındaki Cellat Çeşmesi’nin önüne getirilirdi.Siyasi mahkumların infazı da burada yapıldığından bu çeşme siyaset çeşmesi denirdi
Osmanlı İmparatorluğuSon dönemlerde çekilen filmler ya da diziler, hepimizde korsanlarla ilgili bir takım önyargılar oluşmasına neden oldu. Dolayısıyla korsan denince akla belirli basmakalıplar geliyor hemen. Ancak bu durum korsanlığın yanlış anlaşılmasına neden oldu.
Osmanlı İmparatorluğuBildiğimiz üzere Osmanlığı İmparatorluğu, 1299-1923 yılları arasında varlığını sürdürmüş bir Türk devletidir. 16. yüzyıla doğru dünyanın en güçlü imparatorluğu haline gelmiş ve 600 yıl boyunca doğu ve batı dünyası arasında bir köprü işlevi görmüştür.
Osmanlı İmparatorluğuABD’nin İstanbul’daki Yüksek Komiseri Amiral Mark L. Bristol’ün, Türkiye’de görev yaptığı sırada yazdığı aşağıdaki raporda yer alan hususlar da Ermeni iddialarının hayal mahsulü olduğunu ve 'katliama maruz kalanın Türkler olduğunu' göstermektedir.
ABDOsmanlı Devleti kuruluşundan varlığını sürdürdüğü 623 yıl boyunca farklı dönemler yaşadı ve bu dönemlere kendi imzasını atan 36 padişah tarafından yönetildi. Yönetim babadan oğula geçiyordu ve Osmanlı Devleti’nde katı kurallar geçerliydi. bazen birbirinden ilginç yasalar getiriliyordu.
Osmanlı İmparatorluğu