Amasya’da bir çiftçi domates serasında direklerin altındaki boş alanlara dikip yaz boyunca sattığı patlıcanları havalar soğumayınca sökmeyerek yetiştirmeyi sürdürdü. Yazın kilosunu 5 liradan pazarladığı patlıcanları bu kış günlerinde 3 katından daha fazla fiyata 17 liradan satarak kazancını artırdı.
AmasyaTüm sofraların vazgeçilmez lezzeti olan patlıcan için bu sır yemeklerinizin lezzetine lezzet katacak! Kızartırken fazla yağ çekmesi, acı olması ile ağızda kalan o tadı gibi birçok yönü ile pişirmede ustalık isteyen patlıcanlara çözüm haberimizin devamında...
KEŞFETSeverek tükettiğimiz karnıyarık yemeği, birçok püf noktası barındırıyor. Bu püf noktalarından en önemlisi, patlıcanın sert ve acı kalmaması nasıl sağlaınır sorusunun cevabı çok merak ediliyordu. İşte 25 yıllık aşçısından lokum gibi karnıyarık yemeği tarifi...
Kızartma tarifleri Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. Kızartılmış patlıcan çıtır çıtır olur ve çok lezzetlidir ancak tek dezavantajı yapısı gereği çok fazla yağ çekmesidir. Patlıcan kızartırken mide sorunu yaşamak istemiyorsanız sizlere sunacağımız bu yöntemlere dikkat edebilirsiniz.
TarifKışa en çok yakışan sebzelerden biri patlıcandır. Kışlık patlıcanlarınızı saklamanın birçok farklı yöntemi vardır. Bugün size bu yöntemleri aktaracağız. Kışlık patlıcanlar nasıl saklanır? Patlıcanların küflenmemesi için neler yapılmalı? diyorsanız okumaya devam edin!
KIŞLIK PATLICANLAR NASIL SAKLANIREnfes ve bir o kadar da vazgeçilmez olan yemeklerimizden olan karnıyarık, yapılışıyla göz korkutsa da püf noktaları yok değil.. Pilav ile uyumu yakalayan bu muhteşem yemek nasıl pişirilir? Peki karnıyarık nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? İşte o enfes tarif...
YAĞ ÇEKMEYEN TARİFLERKebabın en sevilen hali patlıcan kebabının tarifi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki evde patlıcan kebabı nasıl yapılır? İşte arama motorlarında en çok aratılan tarifler arasında yer alan patlıcan kebabı tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
PATLICAN KEBABI