Vatandaşın artan maliyetlerden alım gücü yok oldu. Restoranların ise koydukları yüksek kar marjları artık isyan ettirdi. Ünlü iş insanı kendi ürettiği şarap için gelen hesabı görünce hayatının şokunu yaşadı. İş insanı 260 liraya sattığı restoranda bakın şaraba ne kadar para ödedi...
ÜretimYüksek enflasyon ortamında işletmelerin müşterilerden 'servis ücreti' adı altında tahsil ettikleri tutarlar bir süredir kamuoyunda tartışamalara neden oluyordu. Peki, servis ücretinin yasal mevzuatta karşılığı var mı? Restoranların müşterilerden servis ücreti alması yasal mı?
servisKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, dünyanın en prestijli restoran derecelendirme sistemi olarak kabul edilen Michelin Rehberi'nin Türkiye haritasına İstanbul'dan sonra İzmir, ilçeleri Urla, Çeşme ve Muğla'nın ilçesi Bodrum'un da eklendiğini belirtti.
BodrumRamazan ayı İslamiyet için oldukça değerli bir dönemdir. Bu ayda neredeyse herkes farklı bir havaya bürünür. Sabır, bekleyiş, nefse hakim olma ve açlık ile sınanma; bu ay içinde yaşanan zor fakat anlamlı durumlardır. İstanbul'daki hem ekonomik hem de doyurucu iftar mekanları...
RAMAZANTüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, ülke genelinde yıllık serpme kahvaltı nedeniyle 100 milyar liralık israf yaşandığını ve ürünlerin yarısının çöpe gittiğini belirterek, “Serpme kahvaltı yerine seçmeli kahvaltıya geçme kararı aldık." dedi.
Bir süredir sığınmacılarla ilgili tahrikleriyle bilinen Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Gaziantep'te Suriyelilere ait olduğu öne sürülen gazinonun önüne giderek video çekmişti. Bu videoyu sosyal medya hesabından da paylaşan Özdağ, restoran sahibinin Türk çıkması üzerine tweetini kaldırdı.
Ümit Özdağ