Romatizmal hastalıklar eğer tedavi edilmezse kronikleşerek kalıcı sakatlığa ve hasara neden olabiliyor. Peki, bu hastalıklara karşı ne yapmak gerekiyor? İşte Romatoloji Uzmanı Dr. Şule Ketenci Ertaş'tan romatizmal hastalıklara karşı önemli uyarılar.
ROMATİZMAL ARTRİTKalça kireçlenmesinin en yaygın belirtilerinden birinin hareket kısıtlılığı olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. İbrahim Azboy, “Kalça ekleminde kireçlenme ilerledikçe uzun süre oturup kalkma veya yürüme gibi günlük aktivitelerde zorluk yaşanabilir." dedi.
KALÇA KİREÇLENMESİKısa süreli diz ağrınız varsa, o zaman böyle bir ağrının geçmesi için doktorların yardımına ihtiyacınız olmayabilir. Bu durumda ihtiyacınız olan tek şey, hızlı iyileşme için evde uygulayabileceğiniz uygun tedaviyi seçmektir. Ancak, uzun süreli diz ağrısı yaşarsanız, hemen bir doktora başvurunuz.
SağlıkRehabilitasyon Uzmanı Dr. Sevil Karagül, 'Diğer tedavi seçenekleri ile birlikte kişinin klinik tablosuna göre belirlediğimiz fizik tedavi programı ile yaşam kalitesine ve günlük hareket konforuna büyük katkısı olacak rahatlamalar sağlayabiliyoruz.' ifadesini kullandı.
FİZİK TEDAVİ