Trabzon'da fındığa ve çaya alternatif olarak ortaya çıkan o ürünün kilosu tam 1500 liradan satılıyor. Sahil kesimlerden yüksek rakımlara kadar üretilebilen o ürün için üreticisi 'Dövize değil ona para yatırırım' dedi.
Ziraat Mühendisi Gülay Yazan, Adana’nın Saimbeyli ilçesi Narlıdere Köyünde ailesi ile beraber 6 yıldır salep orkidesi yetiştiriyor. 2,5 yıllık ARGE çalışmasının ardından yüksek rakımda salep orkidesi yetiştirmeyi başarmış.
Türkiye’de üretilen toplam salebin yarıya yakını o ilimizde üretiliyor. Kilosu 3 bin 500 TL'ye kadar çıkan salep bakın en çok hangi ilimizde üretiliyor...
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Salep Üreticileri Birliği’nce Yatağan İlçesi Bozarmut Mahallesi’nde düzenlenen 'Salep Tarla Günü' etkinliğinde, 250 kg salep yumrusu, 1 dekar alanda toprakla buluştu.
Osmanlı Lattesi olarak da bilinen salep, sağlığa sunduğu eşsiz faydalarıyla adından söz ettiriyor. Kış mevsiminde hastalıkların kalkanı olan salepin faydaları saymakla bitmiyor. İşte detaylar...
Samsın İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Samsun'u salep üretim havzası haline getirme ve yetiştiricilere bu üründen büyük bir ekonomik katkı sağlama gayretinde olduklarını söyledi.
Kilosu 2 bin TL'yi bulan salep adeta topraktan çıkan bir altın gibi! Hasadına başlanan salebin kurusunun kilosu 2 bin TL’ye alıcı buluyor. Metrekareye düşen gelir bazında oldukça karlı olan ve üreticinin yüzünü güldüren salebin hasadına başlandı.
Türkiye'deki tüketimin sadece yüzde 20'si üretiliyor. Önemli olan ise tohumu bulmak. 1 dönüme 1 ton ekilirse 2.5 ton mahsul veriyor. Kilosu ise dudak uçuklatıyor. Karadeniz'de fındığı bitirebilir.
Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde fındığa alternatif ürün yetiştirmek amacıyla çileğin ardından salep üretimine yönelik denemeler başladı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.