12 kilogram ağırlığındaki makineli tüfek SAR 762 MT, 1200 metre uzun menzile sahip olmasıyla güvenlik güçlerinin terörle mücadelesinde önemli bir rol oynayacak.
Türkiye'nin ilk yerli ve milli SİHA'sı (Silahlı İnsansız Hava Aracı) Bayraktar TB2, 300 bin uçuş saatini başarıyla tamamlayarak Türk havacılık tarihinde yeni bir rekora imza attı.
Washington'da askeri ataşelik de yapmış olan Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, F-35 için ABD'li firmayla yapılan anlaşmayı Aydınlık'a değerlendirdi.
15'inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, 25-28 Mayıs 2021'de TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. Fuara 148 ülkeden 341 heyet ve 352 heyet üyesi davet edildi.
Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Yiğit, Roketsan’ın önümüzdeki dönemde balistik füze savunma sistemi çalışmalarına hız vereceğini açıkladı.
Yunan basını, Mavi Vatan ile buluşan ULAQ için 'Türkiye Doğu Akdeniz'i yerli SİDA'larla dolduruyor' yorumunda bulundu. Türkiye'nin ilk insansız muharip deniz aracı ULAQ SİDA önceki gün Mavi Vatan ile buluştu.
Son yıllarda önemli yükseliş trendine giren Türkiye’nin savunma sanayi hamlelerinde en fazla öne çıkan SİHA’lar sahada oyun değiştiriyor.
Sahadan alınan geri bildirimlerle gelişimini sürdüren Milli Piyade Tüfeği MPT-76, daha hafiflemiş şekilde güvenlik güçlerinin kullanımına hazır hale getirildi.
Baykar tarafından Bayraktar TB2 SİHA Operatörlüğü eğitimi verilen Azerbaycan Hava Kuvvetleri’ne mensup 77 asker eğitimlerini başarıyla tamamladı.
Roketsan tarafından geliştirilen uzun menzilli gemisavar füzesi Atmaca, Sinop'ta test edildi.
Bir alet her ne kadar onu kullanan kişinin kabiliyeti kadar yararlı olsa da, askeri küçük silahlar söz konusu olduğunda, silahların yeteneği de çok önemlidir.
ASELSAN Muhafız'ın kullanıldığı Jose Rizal Sınıfı fırkateyn, Filipin Donanması'na teslim edildi.
Savunma Sanayii Başkanı Demir, Türkiye'nin savunma sanayisindeki ihtiyaçlarını çok büyük oranda yerli üretimle karşıladığını vurgulayarak 'Yerlilik oranımız arttıkça, bağımsızlığımız ve masadaki müzakere gücümüz de artmaktadır' dedi.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) öncülüğünde Deniz Kuvvetleri Komutanlığının hafif sınıf torpido ihtiyacını karşılamak için '324 milimetre Torpido Geliştirilmesi Projesi (ORKA)' başlatıldı.
Ukrayna ve Türkiye arasında korvet ve SİHA'lar için üretim ve teknoloji paylaşımı alanında bir dizi anlaşma imzalandı.
Savunma Sanayii Başkan İsmail Demir, amfibi deniz piyadelerinin ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak geliştirilen Zırhlı Amfibi Hücum Aracı'nın (ZAHA) kendini düzeltme testinin başarıyla tamamladığını duyurdu.
HAVELSAN, Öğrenen Yapay Zekaya Sahip Sanal Kuvvetler (FIVE-ML) Ar-Ge projesi başlattı. Yapay zeka tabanlı projenin, 2021 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.
Dünyanın önde gelen kara sistemleri üreticisi firmalarından FNSS Savunma Sistemleri A.Ş., Zırhlı Amfibi Hücum Aracı (ZAHA) ile Türkiye’yi bu alandaki ikinci ülke konumuna getirdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.