Türk savunma sanayisi, dünyanın farklı coğrafyalarında yakaladığı ihracat başarılarını Avrupa'ya taşımak için yeni hamleler yapıyor.
ASELSAN, yeni sipariş anlamında oldukça başarılı bir ilk yarı performansı sergiledi. Şirket, bu dönemde 1 milyar 159 milyon dolarlık yeni sipariş aldı. Böylece şirketin elindeki bakiye sipariş tutarı 8,4 milyar doları buldu.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) keskin gözü CATS Elektro-Optik Sensör Sistemi kameralarının üretim, entegrasyon ve teslimatlarının devam ettiğini bildirdi.
Türkiye'nin en büyük savaş gemisi olan TCG Anadolu, ilk teknik seyrine çıkmaya hazırlanıyor.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilimle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.
Araç dışına çıkmadan el yapımı patlayıcılara yönelik keşif, tespit, teşhis ve kısmi müdahale yapabilmek amacıyla üretilen Mayın ve El Yapımı Patlayıcı Tespit İmha Aracı, Mehmetçiğin yeni yardımcısı olarak sahada yerini aldı.
ASELSAN ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında 700 milyon lira ve 85 milyon dolarlık elektronik harp projesi sözleşmesi imzalandı.
Türk savunma sanayiinin geliştirdiği kara ve hava araçlarının motor ve transmisyon ihtiyaçlarının yerli çözümlerle karşılanması için projeler sürüyor.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir, "Türkiye ürettiği platformlar ve alt sistemlerinin yetenekleri sayesinde savunma sanayiinde artık bir pazar değil, aktör konumuna dönüşmüştür" dedi.
2012 yılından bu yana zırhlı kara araçlarında kullanılan "infilak bastırma ve yangın söndürme sistemi" deniz ve hava araçlarına da entegre edilmeye başlandı. Sistem, hem personeli hem de ekipmanı koruyor.
Dünyada sayılı ülkelerin üretimini yapabildiği, denizaltı torpido kovanlarının yer aldığı baş kısım (Section 50), ilk kez Türkiye’de, yerli ve milli imkanlarla, STM mühendisliği ve koordinasyonunda üretildi.
Dünyanın önde gelen kara sistemleri üreticisi firmalarından FNSS Savunma Sistemleri A.Ş., Zırhlı Amfibi Hücum Aracı (ZAHA) ile Türkiye’yi bu alandaki ikinci ülke konumuna getirdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.