‘Eylül ayında üretici ve market arasındaki en fazla fiyat farkı yüzde 338,3 ile limonda görüldü. Limondaki fiyat farkını yüzde 232 ile kuru soğan, yüzde 216,1 ile elma, yüzde 197,3 ile kırmızı mercimek, yüzde 192 ile maydanoz ve yüzde 188,3 ile havuç takip etti’
TZOBTürkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, "İlkim değişikliği hem dünyadaki hem de Türkiye'deki üretimi etkileyecek. Bunun için tedbir alınması gerekir. Önlem alınmazsa, Allah muhafaza paranız olsa dahi gıdaya ulaşamazsınız" dedi.
GıdaMarkette fiyatı en fazla artan ürün sivri biber oldu, üreticide en fazla fiyat artışı ise karpuzda görüldü. Mazot ve gübreye son ayda gelen zamlar, üreticiyi de tüketiciyi de tedirgin ediyor. TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, fiyat artışlarını değerlendirdi, ‘maliyet sorununu çözün.’ çağrısı yaptı.
TürkiyeSivas Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ı ziyaret etti. Görüşmeye, İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Azimet Topçu, yardımcısı Basri Çoban, Muhasip üye Zeki Şimşek ile il ve ilçe oda başkanları katıldı.
TZOBTZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle gözler gıda fiyatlarına çevrildi. Beklentimiz, bütün kesimlerin sorumlu davranması, artan talebin suistimal edilmemesi, tüketicilerin yeterli ve güvenilir gıdaya uygun fiyatla erişebilmesidir.” dedi.
TZOBToplam 60 ilde hububat ve diğer kışlık ekimler için yeterli yağış gerçekleşmediğini, üreticilerin yağış beklediğini bildiren TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, “Yağışlar Türkiye genelinde normaline göre yüzde 38 azaldı. Değişen iklim koşullarına karşı üreticilerimiz desteklenmelidir” dedi.
TarımTZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, gıdadaki fiyat artışları için ‘Tarımsal potansiyeli yüksek bir Türkiye’ye yakışmıyor.’ dedi. Gıda ürünleri, tarladan sofraya ulaşırken çiftçi pazarlama zincirinde yer almıyor. Sorunun kaynağı tarımın yapısal örgütlenmesinde
TZOB15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü kapsamında yayımlanan mesajlarda öne çıkan talepler şöyle oldu: Hizmet borçlanması, senede 90 gün yıpranma payı, primlerin yüzde 50'sinin devlet tarafından ödenmesi, Tarım Bağ-Kur prim ödeme gün sayısının 15 güne indirilmesi.
DÜNYA KADIN ÇİFTÇİLER GÜNÜ