Temmuz ayında markette 36 ürünün 25’inde fiyat artışı görüldü. Fiyatı en fazla artan ürün yüzde 72,7 ile limon oldu, limonu yüzde 69,6 ile domates takip etti. Bayraktar, girdi fiyatlarındaki artışın raflarda fiyatları yükselttiğini belirtti, üreticiyi destekleme çağrısı yaptı.
TZOBNüfusun artmasıyla artan gıda ihtiyacına ulaşım zorlaşıyor. Buna rağmen yılda bir kişi ortalama 93 kilo gıdayı çöpe atıyor. Günde 6 milyon ekmek çöpe gidiyor. Yıllık toplam 176 milyar liralık gıda israfı yapılıyor. İsrafla mücadelenin tarladan başlaması gerektiği belirtiliyor.
Birleşmiş MilletlerTürkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, gıda güvenliği için toprağın olmazsa olmaz olduğu bilincini bütün toplumda aynı düzeyde oluşturmak ve bundan sonra da bu bilinçle topraklarımıza sahip çıkmak zorunda olduğumuzu söyledi.
TÜRKİYE ZİRAAT ODALARI BİRLİĞİTürkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar hububat üretiminin stratejik bir konumda olduğunu belirterek, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) çiftçiyi tarlada tutacak bir fiyat açıklamasını istedi.
TÜRKİYE ZİRAAT ODALARI BİRLİĞİSüt ve besi hayvancılığının zor bir süreçten geçtiğini belirten Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, hükümete ‘acil’ kalkındırma paketi için çağrı yaptı. Üreticinin mutlu olmadığını söyleyen Bayraktar, milli atılım hamlesine ihtiyaç olduğunu belirtti
TZOBTZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaşanacak her kötü ihtimale karşı ülke kaynaklarının sonuna kadar kullanılması gerektiğine dikkat çekerek "Bu yılki bahar ekilişlerinde hibe destekler çiftçiye bir an önce ulaşmalı, çiftçi ekime yönlendirilmelidir." dedi.
TÜRKİYE ZİRAAT ODALARI BİRLİĞİTZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: Mart ayında üreticimizin bir litre süt sattığında eline net olarak 4 lira 50 kuruş geçti. Yemin kilosuna ödediği para ise 5 lira 35 kuruş. Bir litre süt sattığında bir kilo yem bile alamıyor yani zarar ediyor
Süt