Havaların soğuması ile grip ve soğuk algınlığı vakaları arttı. Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler ise aktarlara akın edip doğal karışımlarla hazırlanan kış çaylarından almaya başladı. Peki, kış çayı evde nasıl yapılır? İşte çok merak edilen o sorunun yanıtı...
GripHavaların soğuması ile birlikte grip ve soğuk algınlığı şikayetleri arttı. Yurttaşlar şifayı doğal besinlerde aramaya başladı. Özellikle doğal antibiyotik görevi gören ve pek çok hastalığa şifa olan bala rağbet bir anda yükseldi.
balGrip ve soğuk algınlığı şikayeti yaşayanlar, şifayı doğal besinlerde arayıp aktarların yolunu tutuyor. Peki, bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler bu dönemde neler tüketmeli? İşte aktarların grip ve soğuk algınlığına karşı mutlaka tüketin dediği şifalı besinler...
GripSoğuk algınlığı, grip, boğaz enfeksiyonu, norovirüs ishali, akut bronşit, alerjik astım, zatürre ve sinüzit… Her mevsim kendi hastalıklarını beraberinde getiriyor. En sık da üst ve alt solunum yolu enfeksiyonlarında artış sonbaharda görülüyor.
MEVSİMSEL HASTALIKLARMedipol Mega Üniversite Hastanesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Bölümü’nden Uzm. Dr. Yegane Özcan, "Doğadaki tek Omega 7 kaynağı sarı şifa yabani iğde meyvesi, Doğu Asya, Çin, Tibet tıbbı ve Antik Yunan’da iyileştirici özelliği nedeniyle ilaç olarak kullanılıyordu." dedi.
ÇinSoğuk algınlığı ile Kovid-19’un ayrımı noktasında açıklamalarda bulunan Mikrobiyolog Dr. İpek Ada Alver, “Mevsimsel soğuk algınlığı belirtileri yaşayan pek çok hasta, PCR testi yapılmasına gerek duyulmadan eve gönderiliyor ve bu şekilde hastalığı çevresine bulaştırıyor” dedi.
GripMedipol Mega Üniversite Hastanesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji bölümünden Prof. Dr. Murat Elli, "Savunma ve bağışıklık sistemi savaşçısı lenf bezlerinin özellikle çocukluk döneminde soğuk algınlığı, grip, bademcik iltihabı gibi viral veya bakteriyel enfeksiyonlarla büyümesi görülebilir.
PROF. DR. MURAT ELLİ