Doğu ve Güneydoğu’daki illerimiz hayvancılığın merkezi. Et fiyatlarındaki artışı Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman'a sorduk. Türkman, “Şu an plaza yapmanın zarureti yok. Tarladaki ve ahırdaki üretimi artırırsak ucuz gıda sağlarız.” dedi.
HayvancılıkTarımın sorunları Antalya’da masaya yatırıldı. Genç nüfusun, tarım ve hayvancılığı kabullenmediği belirtildi, eğitimin yaygınlaştırılması çağrısı yapıldı. Panelde bakanlık tarafından yürütülen Büyük Ova Projesi’yle ovaların, koruma alanı olarak belirlendiği bildirildi
AntalyaYYÜ Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semra Demir ve Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elvan Ocak, peynir altı suyunu bitkilerin köklerinde yaşayan bir mikroorganizmayla birleştirerek 13 yıl önce yeni bir gübre türü geliştirdi.
PEYNİR ALTI SUYUBakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan gıda ürünlerinde KDV’nin yüzde 8’e indirildiğini duyurdu. KDV kararını Ulusal Kanal’da değerlendiren Serhat Latifoğlu, yüzde 200’e varan fiyat artışlarının olduğunu ve bu önlemin yeterli bir çözüm olmadığını söyledi.
Serhat LatifoğluBiyogaz elde edilmesinden sonra, geriye organik bakımdan zengin bir gübre kalmaktadır. Bu gübre, tarımda ve seracılıkta aranan, verimi arttıran bir üründür. Biyogaz üretimi ve bağlantılı sera kuruluşu özellikle orman köylüsünün gelirini önemli miktarda arttıracak, hayvancılığı geliştirecektir.
BİYOGAZTürkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 22 Mart Dünya Su Günü'nü kutladı. Bayraktar, ülkede suyun yüzde 77’sinin tarım amaçlı kullanıldığına dikkat çekerek, modern sulama sistemlerinin yüzde 100'ü hibe şeklinde verilemesi gerektiğini ifade etti.
MODERN SULAMA