Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli olan tropikal meyveler, lezzetiyle de gönüllerimize taht kuruyor. Peki gün geçtikçe daha çok evimize giren ve Türkiye'de üretilen bu tropikal meyveler neler; gelin daha yakından göz atalım.
Mersin’in Silifke ilçesinde ejder meyvesi olarak bilinen pitaya (ejder meyvesi) bahçesinde, sezonun ilk ürün hasadı yapıldı. Kilogramı 100 ila 150 lira arasında değişen fiyatlarla satılan ejder meyvesi üreticisinin yüzünü güldürdü.
Antalya'nın Alanya ilçesinde üretim alanı 50 dekarı geçen tropikal meyve çarkıfelek (passiflora) üreticiler için ekonomik değere ulaştı.
Antalya ve çevresinde üretilen tropikal meyveler, hem üreticinin hem de ihracatçının yüzünü güldürüyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.