Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, anız yakmanın toprak verimliliğini düşürdüğünü belirterek, "Orman yangınlarının yoğunlaştığı bu sıcak yaz günlerinde anızları yakmayalım, tarımsal üretimin ana unsuru olan toprağımızı koruyalım." ifadesini kullandı.
Orman yangınıNüfusun artmasıyla artan gıda ihtiyacına ulaşım zorlaşıyor. Buna rağmen yılda bir kişi ortalama 93 kilo gıdayı çöpe atıyor. Günde 6 milyon ekmek çöpe gidiyor. Yıllık toplam 176 milyar liralık gıda israfı yapılıyor. İsrafla mücadelenin tarladan başlaması gerektiği belirtiliyor.
Şemsi BayraktarOcak ayında üretici ile market arasındaki fiyat farkı, en fazla yüzde 339.50 ile elmada görüldü. Aşırı soğuklara bağlı olarak maliyetler arttı. Markette en fazla fiyat artışı yüzde 91.32 ile sivri biberde görüldü. Kuru soğanda rekolte fazlası yaşandı, limon dalında kaldı.
SOĞUK HAVALAR MALİYETİ ARTTIRDITürkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 'Nisan ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkında yeşil soğan ve maydanoz 3,7 kat, kuru soğan 3,5 kat, ıspanak 3,4 kat, patates ve süt 3,3 kat fazlayla tüketiciye satılmaktadır' dedi.
market