Çankırı Karatekin Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun, ‘35 milyon yıl önce oluşmuş Çankırı kaya tuzunda mikroplastik bulunması söz konusu değil. Gördük ki Çankırı tuzunda kurşun, civa, arsenik gibi hiçbir ağır metal de bulunmuyor
ÇankırıKalp sağlığı için sağlıklı bir beslenme alışkanlığı edinilmesi gerektiğini belirten Kardiyoloji Uzm. Dr. Yunus Amasyalı, "Gıdalarla aldığımız yağın miktarı ve türü kan kolesterol düzeyine önemli ölçüde etki eder. Ayrıca günde 6 gramdan fazla tuz tüketilmemesi gerekir” dedi.
YUNUS AMASYALIDSÖ, Türkiye'de bulaşıcı olmayan hastalıklara neden olan en önemli risk etkenlerini, tuz alımı, fiziksel hareketsizlik, tütün kullanımı, yetersiz meyve sebze tüketimi ve alkol tüketimi diye sıraladı. Yapılan araştırmaya göre yüzde 30 az tuz tüketilmiş olsaydı 2017 yılında 20 bin daha az ölüm olacak
Sağlık