Bayburt’un yöresel mutfağından çıkan galacoş, diğer adıyla mercimekli ekmek kebabı, az bilinen fakat lezzetiyle öne çıkan bir yemek. Mercimek, kıyma ve tırnak pideyle hazırlanan bu doyurucu tarif, besin değeri yüksek ve ekonomik bir seçenek sunuyor. Galacoş nasıl yapılır? İşte galacoşun tarifi...
BayburtPoğaça hamurunun içine ekleyeceğiniz o malzeme, hem tadını arşa çıkarıyor hem de devasa bir şekilde kabarmasına yardımcı oluyor. Dev gibi kabaran ama her lokmada ağızda kıyır kıyır dağılan o tarifi bugün sizlerle paylaşacağız. İşte karşınızda dev poğaça tarifi...
PoğaçaŞanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Öğretmenevi tarafından her gün hazırlanan sıcak yemekler, ilçenin en uzak mahallelerinde eğitim gören 8 bin 166 taşımalı öğrenciye ulaştırılıyor. Bu uygulama, öğrencilere sağlıklı ve düzenli beslenme imkanı sunarak eğitimlerine daha iyi odaklanmalarını sağlıyor.
Pişirilen bazı yiyeceklerin ikinci kez ısıtılması hem gıda kalitesini düşürüyor hem de bakteri üremesine sebep olarak sağlığımızı bozabiliyor. Tekrar ısıtıldığında zehre dönüşen besinler neler? Hangi yemekler tekrar ısıtılmaz? Hangi yemekler ertesi gün yenmez? İşte ısıtılmaması gereken gıdalar…
SağlıkYeşil fasulye, genellikle zeytinyağı ile hazırlanır ve sıcak ya da soğuk olarak servis edilebilir. Tam kıvamında yeşil fasulye hazırlamak için o baharattan bir çimdik atmanız yeşil fasulyeyi lokum gibi yapacak! Peki yeşil fasulye nasıl yapılır? Yeşil fasulyeye hangi baharat katılır?
Taze fasülyeYoğurt, sağlığa olan faydalarıyla sofralarımızın vazgeçilmezidir. Ancak doğru yöntemler izlenmediğinde evde mayalanan yoğurt sulanır. Peki, taş gibi yoğurt mayalamanın sırrı nedir? Yoğurt en iyi şekilde nasıl mayalanır? Yoğurdun iyi tutması için ne yapılır? İşte yanıtları...
yoğurt