Pişirilen bazı yiyeceklerin ikinci kez ısıtılması hem gıda kalitesini düşürüyor hem de bakteri üremesine sebep olarak sağlığımızı bozabiliyor. Tekrar ısıtıldığında zehre dönüşen besinler neler? Hangi yemekler tekrar ısıtılmaz? Hangi yemekler ertesi gün yenmez? İşte ısıtılmaması gereken gıdalar…
SağlıkYeşil fasulye, genellikle zeytinyağı ile hazırlanır ve sıcak ya da soğuk olarak servis edilebilir. Tam kıvamında yeşil fasulye hazırlamak için o baharattan bir çimdik atmanız yeşil fasulyeyi lokum gibi yapacak! Peki yeşil fasulye nasıl yapılır? Yeşil fasulyeye hangi baharat katılır?
Taze fasülyeYoğurt, sağlığa olan faydalarıyla sofralarımızın vazgeçilmezidir. Ancak doğru yöntemler izlenmediğinde evde mayalanan yoğurt sulanır. Peki, taş gibi yoğurt mayalamanın sırrı nedir? Yoğurt en iyi şekilde nasıl mayalanır? Yoğurdun iyi tutması için ne yapılır? İşte yanıtları...
yoğurtYulaf ezmesi özellikle günümüzde sağlıklı bir kahvaltı yemeği olarak tercih edilmektedir. Peki, yulaf ezmesi yemek sağlıklı mı? Yulaf yemek zayıflatır mı? Yulaf yemenin faydaları neler? Yulafın zararları var mı? Tüm bu soruların cevapları haberimizde…
YulafBüyük küçük herkesin keyifle yediği patates kızartmasını artık çıtır çıtır yapmak mümkün. Bu ipuçlarına dikkat ederek siz de çıtır çıtır patates kızartması hazırlayabilirsiniz. Peki çıtır çıtır patates yapmanın püf noktaları neler? İşte yanıtı...
PatatesTrendyol Yemek, Ramazan ayında en çok tercih edilen yemek seçeneklerini paylaştı. İftar ve sahur sofralarının en çok tercih edilen yemeklerine ek olarak içecekler de listedeki yerini aldı. Peki vatandaşlar Ramazan ayında en çok ne yedi? İşte ayrıntılar...
Trendyol