Yumurtaların üzerinde çeşitli sebeplerden oluşan lekeler, akıllara "Yemek güvenli mi?" sorusunu getiriyor. Lekeli yumurtaların neden lekeli olduğunu ve yemenin güvenli olup olmadığını merak ediyorsanız sorularınızın cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz.
LEKELİ YUMURTATayvan’a ihraç edilen yumurtalarda kanserojen madde tespit edildiği iddialarının ardından yumurtayla ilgili tartışmalar yeniden gündeme geldi. İstanbul Aydın Üniversitesi Gıda Teknolojisi Program Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ayla Ünver Alçay konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
SağlıkYumurta mutfaklarımızın, özellikle de hamur işlerinin en önemli malzemelerinden. Hatta yumurtasız tarif bulmak neredeyse imkânsız. Peki bu tariflerde yumurtalar için neden genellikle "oda sıcaklığında" uyarısı yapıldığını hiç düşündünüz mü?
ODA SICAKLIĞI YUMURTATürkiye’den Tayvan’a ihraç edilen yumurtalarda kanserojen nitrofuranslar isimli antibiyotiğe rastlanmasıyla ilgili konuşan Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit, "Sektör olarak bu antibiyotiğin nereden bulunduğunun araştırılmasını talep ediyoruz." dedi.
ihracatYumurtaya alerjisi olanlar ve veganlar için harika bir alternatifle karşınızdayız! Tam bir protein deposu olan bu karışımı kullanarak, siz de yumurta koymak istemediğiniz tüm yemeklerinizi kolaylıkla yapabileceksiniz. Kek, mayonez ve hatta tereyağını bile bu karışım ile yapmanız mümkün.
YUMURTASIZ TARİFLERBozuk yumurta nasıl anlaşılır konusu ile ilgili hem sosyal medyada hem de internette çok fazla bilgi bulunmaktadır. Yumurta gibi hayvansal gıdalar ise bozulduklarında ciddi zehirlenmelere sebep olabilmektedir. Bayat yumurta nasıl anlaşılır, yumurtanın bozulduğu nasıl anlaşılır? İşte cevabı...
BOZUK YUMURTADüz saç kullanımı çok daha rahat olabiliyor. Ancak saçları düzleştirmek için uygulanan ısıl işlemlerde doğru koruma yöntemlerinin yapılmaması saçın büyük hasarlar almasına yol açıyor. Saçını düzleştirici olmadan düzleştirmek isteyen doğal çözümler arıyor. İşte saç düzleştiren maskeler...
balYemekleri tekrar tekrar ısıtmak bakteri oranının artmasına neden olur. Bu nedenle olabildiğince tek seferlik yemekler yapmalı, özellikle et gruplarında dikkatli olunmalıdır. İşte tekrar ısıtılmaması gereken yiyecekler...
yemekAfyonkarahisar’da BİLSEM’de eğitim gören ortaokul öğrencisi hazırladığı bir proje ile yumurtanın raf ömrünü buzdolabına ihtiyaç kalmadan iki katına kadar çıkarmayı başardı. Depremzedeler için geliştirilen proje Hayvancılık Teknolojileri Festivalinde ödül aldı.
BİLSEM