Çağdaş Türk Müziği sanatçılarımız 1933 yılından bu yana Yunus Emre ve şiirlerini uluslararası alanda temsil edecek eserler yarattılar. Çoğu sözlü olan bu eserlerin bazılarının kayıtları olsa ve hâlâ seslendirilse de bazılarının kayıtları ya bestecilerin kendilerindedir ya da hiç seslendirilmemiştir.
YUNUS EMRE YILITürkiye Gençlik Birliği ve Bilim ve Ütopya dergisinin birlikte düzenlediği “Tekkenin Oduncusu Değil Entelektüel Doruk: Yunus Emre” etkinliği Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Göçmen, Şair Seyyit Nezir ve Türk Müziği ve Folkloru Uzmanı Latif Bolat’ın katılımıyla tamamlandı.
TGBİstanbulensis Şiir Festivali, 2021'in Yunus Emre ve Türkçe Yılı ilan edilmesinden ilham alınarak hayata geçiriliyor. Sultanbeyli Belediyesi tarafından 25-29 Mayıs günlerinde düzenlenecek olan olan festival, dijital mecralarda çevrim içi yayınlanacak.
ŞİİR FESTİCALİUNESCO’nun 2021 Yunus Emre yılı ilanının üzerine Cumhurbaşkanlığı’nın ‘Bizim Yunus’ ve ‘Dünya Dili Türkçe’ yılı ilan etmesi, bağımsız Türk devletlerinde etkisini göstermeye başladı. Kazakistan’dan katılımcılar Türkiye Türkçesini yerinde keşfetmeye hazırlanıyor.
Kültür SanatCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 30 Ocak tarihinde bir genelge yayınlayarak Türkiye’de ve bütün dünyada ‘Bizim Yunus’ başlığıyla anma etkinlikleri ve ‘Dünya Dili Türkçe’ başlığı altında Türkçe’nin önemini vurgulayacak kutlamalar planlanmasını istedi
Kültür SanatYerde miydik, gökte miydik? Kulaklarımızda Yunus’un dizeleri: ‘Aşkın aldı benden beni / Bana seni gerek seni’... Adnan Saygun’un notaları insan sesi ve orkestranın muhteşem uyumuyla göğe yükseliyor. Zihnimizde‚ dansçıların hareketleri, ses ve müzik üzerinde akıp gidiyor...