Futbol kulüplerimizin finansal sorunları
Sayın Aydınlık okurları, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Kulüpler Birliği’nin ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen Avrupa Ligler Birliği Genel Kurulu’nda bir konuşma yaptı. Koç, konuşmasının girişinde şunları söylüyor: “Türkiye’de 28 şampiyonlukla en çok şampiyonluğu olan Fenerbahçe Spor Kulübü’nün başkanıyım. Biz, aynı zamanda futbol kulübünden fazlasıyız. Farklı branşlarda yaptığımız bu spor etkinlikleri bize finansal zorluklar da getiriyor. Geçen sene Türkiye, Olimpiyatlara 108 sporcu ile katıldı, bu sporcuların 22’si Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusuydu. Bu branşların çoğunda ise neredeyse sıfır gelir var. Gelir olanlar da maliyeti karşılamıyor. Bu bize çok yük getiriyor. Bunları ne kadar devam ettirebiliriz, soru işareti. Kulüplerin statüsü değişsin demiyorum ama bu kulüplere kamu şirketleri tarafından yatırım yapılması gerekiyor.”
UEFA’YA ÇAĞRI
2013 yılından sonra Türk Lirası’nın değer kaybetmeye başladığını söylüyor Ali Koç ve UEFA’ya da bir mesaj iletiyor: “2013'ten sonra Türk Lirası değer kaybetmeye başladı ama kulüpler harcamalarını azaltmadı ve bu harcamaların çoğu kredi ile yapıldı. 2018’den sonra da kulüpler borçlanmalarıyla hizmet göremez hale geldi. Devlet bankalarıyla yapılandırmaya gidildi. Bu, kısa süre için bize nefes aldırdı. Enflasyon, döviz kuru ve pandemi derken yayın gelirlerinde de düşüşler yaşandı ve sistem işleyemez hale geldi. Gelirlerimiz TL üzerinden, masraflarımızın ise %80-85'i döviz üzerinden. UEFA’nın bizi anlaması gerekiyor.”
Ali Koç’un, kulüplerin finansal durumlarını oldukça geniş açılardan gündeme getirdiği açıklamaları bu şekilde.
DAHA ÖNCELERİ NEDEN DÜŞÜNMEDİNİZ?
Sayın Ali Koç başkanım, bana sakın kırılmayın ama ben şimdi bu güzel ve derli toplu açıklamanızı okuduktan sonra “Daha önceleri nerelerdeydiniz?” diye sorsam?
Her sezon iki kez gündeme gelen futbolcu transferlerinde “evdeki hesabın çarşıya uymadığını” iş işten geçmeden anlamanız gerekmez miydi? Yapılan transfer harcamalarının kulüplerin borçlarını artırdığı herkesin malumuydu. Saat 12'ye 5 var'ı gösterdikten sonra mı aklınıza geldi finansal sorunlarınız?
Hal buyken, kemerleri sıkmak yerine kamu şirketlerinin yardımını istemek ve UEFA'nın sizi anlaması gerektiğini konu etmek, işin kolayına kaçmak gibi geliyor bana.
MARMARA DENİZİ’NDE YİNE AYNI IZDIRAP
Yüzlerce sporcumuz için doğal bir antrenman alanı olan ve milyonlarca insanımızı da yakından ilgilendiren Marmara Denizi’nde yine müsilaj tehlikesi yaşanıyor sayın Aydınlık okuru kardeşlerim...
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, Marmara Denizi’nde müsilaja sebep olan etkenlerin henüz ortadan kaldırılamadığını söylemiş. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının geçen yıl yaptığı hummalı çalışma ve temizliğin ardından son günlerde yeniden görülen müsilajın dibe çökenler olduğu belirlenmiş.
Sıcakların yükselmesi ve atıkların Marmara Denizi’ne boşaltılmasıyla müsilaj tehlikesi bir kez daha karşımıza çıkabilir. Sıcak günleri ve denizi özleyen su sporcularımızın yanı sıra milyonlarca insanımızın yüzme mutluluğu da geçen yaz günlerinde olduğu gibi sekteye uğrayabilir maalesef.
Kalın sağlıcakla sayın okurlarım...
Değerli Aydinlik.com.tr okurları.
Aydinlik.com.tr ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Aydinlik.com.tr bunlardan sorumlu tutulamaz.
Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.